Tirsdag 24. mars

Motivasjon – Hvor skal vi hente all den motivasjonen vi ønsker oss for å nå våre mål, for å våkne til en dag full av betydning, hver dag?
Det er lett å tro at motivasjon er noe som kommer og går på lik linje som mandag og fredag kommer, er og forsvinner igjen.
Mange har en oppfatning av at motivasjon er tilknyttet noe som innebærer at de trenger ytre elementer som materialistiske goder, følelsen av å sette seg inn i en fin bil, dra på ferie, føle at alt stemmer i det øyeblikket, den ene stunden eller perioden – Du vet den perioden, når alt funker, familien har det fint sammen, kundene er fornøyde, utepilsen på brygga smaker 100x bedre enn den forrige, livet smiler litt hver dag og du har den stemmingen i kroppen som gjør deg glad, den driver deg liksom fremover.
Dette er ikke motivasjon.

Det går også an å oppsøke motivasjon hos andre mennesker, deres motivasjon. De som hører på eller følger folk som inspirer og gir hverdagslivet bedre betydning, akkurat der og da. Det er helt fantastisk digg med et boost og en ny tilnærming til ting fra andres syn og kreativitet som gir en god følelse der og da – Dette føles som regel som en bølge av lyst og vilje til å få gjennomført noen av de tankene, prosjektene, ideene eller impulsene som kommer til deg litt her og der. Men, så møtes gjerne all denne iveren etter å starte noe nytt, av en kjæreste som trenger tid med deg, venner som tviler og har hørt om ideen tidligere(og som egentlig skulle ønske de var like kreative som deg) eller annen motstand som tid, energi, gjennomføring, penger og ikke minst tviiiiiiiiil!
Dette er ikke motivasjon.

For mange oppstår en form for motivasjon når de koser seg eller nyter noe, som i en ferie, en helg, en fridag eller i lag med gode venner over et glass vin. Man føler at man sitter på en ide som kunne vært jækla god om den bare kom ut, ble sett, og bare folk forsto. Eller at man tar seg i at, «om jeg bare kliner til litt mer med det prosjektet på jobben, da kanskje jeg stiger i rang og blir noe mer enn jeg er i dag i selskapet jeg jobber for, kanskje jeg til og med tjener litt mer…
Dette er ikke motivasjon.

Det jeg bekriver over er midlertidige tilstander som ikke er forankret i noe. Det er super digg når det pågår og uforståelig nok så går det over og til neste gang det oppstår igjen…
Dette skjer fordi man ikke er bevisst på hvordan følelsen oppstår, for den oppstår bare likssom. Med alle disse formene for tenkt situasjonsmotivasjon er det kun en feil med tanken om at motivasjon bare oppstår – den er ikke bærekraftig for deg gjennom ditt liv, den er ikke konsekvent, den er ikke forutsigbar og den er ikke jevnt over tilstede når du faktisk trenger den – og hvorfor ikke det?

Motivasjon er stort sett tilknyttet ET MOTIV FOR Å NÅ NOE DU VIL, noe bare du har EIERSKAP til – Det dreier seg sjelden, om aldri, om ytre faktorer, om andre menneskers motiv som du ikke har eierskap til og heller aldri til den følelsen du fikk da du endelig hadde tid til å diskutere noen muligheter med venner eller tanken om at du vil jobbe hardere på jobb fordi du kanskje kan tjene litt mer eller bli sett i det ene prosjektet.

Nei, så hva faen er det jeg snakker om da??
…det jeg ønsker at du skal finne frem til, er en grunnleggende tilstand i kroppen, en drive som gir deg kontinuerlige boost, noe du blir glad av å tenke på, NOE SOM KJENNES I SJELEN, som ingen kan rokke ved, mange kan få deg til å tvile, men du smaker suksessen sterke enn tvilen.
1. Sett opp en liste over hva du ønsker å oppnå de neste 3 månedene.
2. Legg opp 3 ord som beskriver den personen du mener du må være for å nå dem.
3. Manifester disse i kalender, på pcen, i passordet på jobben.
4. Minn deg selv på disse før du legger deg og når du står opp, fortell alle venner, kjæreste, kollegaer, bekjente om din nye vei til ditt nye JEG.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..