Mandag 30. mars

Mandag, endelig mandag – eller er det, det?
Om du tror jeg referer til Stordalen sin bok, så er det ikke nødvendigvis en parallell til den i dette innlegget. Jeg anser kalenderen som et essensielt verktøy i livet, det kommer et eget kapittel i boken om det å tidstyre og kontrollere din egen hverdag kun ved å virkelig bruke kalenderen som hjelpemiddel.
Når vi tar en nærmere titt på mandag og tirsdag, onsdag og torsdag, og ikke minst FREDAG, så har vi alle et relativt likt syn på hvilke følelsesrelaterte oppfatninger vi har av for hver enkelt av disse dagene. MEN, hva om du kunne hatt «fredagsfølelsen» på mandag?
What, tenker du kanskje nå – med god grunn til det:)
For det jeg kort og godt vil frem til er nettopp det jeg har vært innom i noen av de tidligere innleggene – VI ER ANSVARLIGE FOR VÅRE EGNE FØLELSER, TANKER OG IMPULSER.
Så hva om du hadde våknet på mandag og implementert «fredagsfølelsen»?
For å gjøre det må du først og fremst vite hva som gjør at følelsen på fredag er annerledes enn mandag.
Er det at uken går mot slutten – ja selvsagt gjør den det.
Er det at helgen nærmer seg og at du kan sove lenger, gjøre andre ting – ja det vil jeg tro.
Er det at det blir digg med et glass vin eller en Corona litt senere på dagen – ja, for noen.
Er det at du egentlig bør ha en annen innstilling til hverdagen din, for det tror nemlig jeg.
I tillegg dreier det seg mye om hva du liker å gjøre, hva som driver deg igjennom dagene, hva er kilden til motivasjonen din? Og om kilden er at fredagen kommer om 4 dager, så er det ikke rart at mandagen ikke er etterlengtet. Men om du neste fredag setter deg ned på jobben eller hjemmekontoret, spør deg selv om hva du føler, hva som gir deg «fredagsfølelsen» og noterer ned det som dukker opp, kan det hende vi kan komme litt lengre med dette i dag (eller i hvert fall neste mandag).
For det du skal gjøre er å ta med deg det kortfattede notatet med fredagsfølelsene dine på sengen, søndag kveld og mandag morgen. Her leser du notatene dine, gjerne høyt for noen, lukker øynene og repeterer følelsene du følte på fredag. Gi deg selv tid til å finne den følelsen, kjenne på at det kan være fredag selvom kalenderen sier søndag eller mandag – Repeter dette hver dag til du sitter med et smil om munn og imaginerer at fredagen kan være, hver dag. Det høres kanskje fjernt ut, men hjernen har en utrolig evne til å tilpasse seg alt, DU MÅ BARE VILLE NOK og tro på at den kan omprogrammeres.
Noen klarer dette med en gang, andre kommer halvveis, for det er jo egentlig ikke fredag, men de aller fleste bruker lang tid på å innse at kalenderen kun er et viktig verktøy for å kunne planlegge livet for seg selv og med de andre menneskene som spiller en viktig rolle i livet sitt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..