Søndag 8. mars 2020

Det er utrolig hvor aktivt hjernen jobber når jeg faktisk har bestemt meg for noe.
Bare ved å la tanken av «det jeg tenker nå, det kan jeg faktisk lykkes med» feste seg i litt mer enn en time, så har jeg et bedre utgangspunkt enn å tenke «Det jeg tenker nå, det var faktisk ganske smart, men det krever for mye av meg og i en hektisk hverdag vil jeg høyest sannsynlig ikke lykkes».

Når jeg trekker tanken litt lengre, og forteller en av de rundt meg om hva jeg tenker og samtidig søker en form for aksept for at det faktisk kunne vært smart, da skjer det noe.
For da kommer gjerne 1 av 3 tilbakemeldinger:
1. «tja, det høres fint ut, men har du tenkt på hvor mye tid, penger og energi det vil kreve?»
2. «Nei, det kan du ikke mene, det har jo tusen mennesker gjort før deg??»
3. «Det er en god ide, kompis – Fortell meg gjerne mer litt senere, hva tenker du om kampen i går»

Det fascinerende med en sånn kjapp avsjekk er at de aller fleste ikke har noen som helst grunnlag for å fortelle meg noe som helst om hvem, hva eller hvordan – for de eier jo ikke mine tanker, mitt eierskap til hva jeg ønsker å få til, hvor mye det vil kreve og hva det hele egentlig dreier seg om, eller hva tenker du?

Det jeg fort opplever er at det oppstår 3 store feil fra min side:
1. Jeg er ikke i stand til å sette ord på eller klare å formidle omfanget av ideen eller hvordan det hele skal fremstå eller fungere.
2. Jeg har ikke strukturert noen av tankene i et word dokument, en forretningsplan eller bare på et papir – så alt blir ramset opp helt random, uten et «så fordi jeg gjør/lager dette, så vil det bety dette for meg og dette for mine kunder/klienter/medlemmer.»
3. Fordi 1 og 2 blir som de blir, får jeg som oftest et svar jeg ikke blir helt fornøyd med, og hva gjør det med meg, jeg føler for å overbevis og da overselger jeg.
Til slutt blir følelsen av å ikke ha oppnådd noe som helst komplett.

Så, mitt første råd til alle som prøver å fortelle andre om sine ideer, tanker om ting de har troen på at vil kunne fungere – forvent at du ikke kommer til å bli 100% fornøyd med svaret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..